Deprem Testleri

Laboratuvarımızda bulunan yüksek doğruluk ve tekrarlanabilir özelliklerine sahip 6 eksenli test tablası (MAST) ile ulusal ve uluslararası standartlardan akredite bir şekilde alçak gerilim panoları, server kabinetleri gibi yapısal olmayan elemanların sismik testleri gerçekleştirilmektedir.

2 eksenli sarsma tablamız (biaxial table) ile yapısal elemanların testleri başta olmak üzere 10 ton ağırlık kapasitesine kadar akademik çalışmalara ve AR-GE projelerine destek verilmektedir.

Laboratuvarımızda aynı zamanda müşteri özel şartnamelerine göre kendi belirleyecekleri kriterlerde testler gerçekleştirilmektedir.

Test hizmetlerimiz:

Standarda Dayalı Testler:

TS EN IEC 60068-3-3 & TS EN 60068-2-57: Çevre şartlarına dayanıklılık deneyleri Bölüm 3-3: Destek dokümantasyonu ve kılavuz- Donanım için sismik deney yöntemleri & Çevre şartlarına dayanıklılık deneyleri - Bölüm 2-57: Deneyler - Deney Ff: Titreşim Zaman geçmişi ve sinüs vuru yöntemi

Elektromekanik ekipmanların sismik testleri ile ilgili bir test standartlarıdır. Testler kapsamında, test numunesi yapısal ve fonksiyonel kontrollerden geçirilmektedir.

TS EN 61587-2 & GR-63-CORE: Elektronik donanım için mekanik yapılar – IEC 60917 ve IEC 60297 standartları için deneyler - Bölüm 2: Kabinler ve raflar için sismik deneyler & Ağ ekipmanı - Bina Sistem Gereksinimleri: Fiziksel Koruma

Server kabinetleri ve telekomünikasyon ekipmanlarının sismik testleri ile ilgili bir test standartlarıdır. Test kapsamında, test numunesi yapısal ve fonksiyonel kontrollerden geçirilmektedir.

ICC-ES AC156: Sarsma Masası ile Testler: Yapısal Olmayan Bileşenlerin Sismik Sertifikasyonu İçin Kabul Kriterleri

Yapısal olmayan elemanların sismik testleri ile ilgili ABD menşeili bir test standardıdır.

IEEE 693: Alt İstasyon Sismik Deneyleri: Önerilen Uygulamalar

Altyapı elemanları için sismik sertifikasyon standardıdır. Nötr topraklama dirençleri, trafo elemanları vb. ürün ve yapılar bu standartla test edilmektedir.

IEC 62271-210: Yüksek voltajlı şalt ve kontrol donanımı- Bölüm 210: Metal mahfaza ve katı izolasyon mahfazası için sismik yeterlilik 1 kV üzeri ve 1 kV üzeri anma gerilimleri için şalt ve kontrol donanımı grupları ve 52 kV dahil

Orta gelirim hücreleri için (1kV-52kV) bir sismik test standardıdır.

IEEE/IEC 60980-344: Nükleer tesislerin güvenlik açısından önemli ekipmanlarının sismik yeterliliği

Nükleer tesislerdeki elektriksel, mekanik, enstrümantasyon, kontrol ekipman ve parçaları için bir sismik test standardıdır.

TS EN 60068-2-6: Çevre şartlarına dayanıklılık deneyleri - Bölüm 2-6: Deneyler - Deney fc: Titreşim (Sinüs Biçimli)

Genel olarak ekipmanların taşınması ve kullanımı sırasında oluşabilecek titreşime karşı tepki ve dayanım testlerini içeren bir standarttır.

TS EN 60255-21-1& TS EN 60255-21-2 & TS EN 60255-21-3: Elektrik Röleleri – Bölüm 21-Ölçme Röleleri ve Koruyucu Donanımlar Üzerinde Titreşim, Mekanik Darbe, Çarpma ve Sismik Deneyler

Ölçme röleleri ve koruyucu donanımlar için titreşim, mekanik darbe, çarpma ve sismik testleri özellikleri ve testleri tarifleyen standartlardır.

AR-GE Testleri

Akademik Çalışmalar

Yüksek kapasiteli ve doğruluk seviyesine sahip hidrolik sarsma tablaları ile akademik çalışmalarda istenen veriler simüle edilmekte ve kontrollü bir ortamda tekrarlanabilirlik gereklilikleri karşılanabilmektedir. İvme, deplasman, strain vb. gibi ölçümler, veri toplama sistemi aracılığıyla toplanabilmekte ve yetkin test personeli ile teknik ihtiyaçlara yönelik çözümler sunulabilmektedir.

Müşteri Talebi İle Yapılan Testler

Müşterilerden teknik şartnameler istenen özel koşullar veya müşterinin ürünlerini geliştirme amacıyla yapmak istediği çalışmalar için AR-GE test hizmeti de sağlanmaktadır. Müşteri ile yapılan görüşmeler neticesinde belirlenen test akışı, teknik ihtiyaçlar, istenen çıktılar doğrultusunda istenen sismik, titreşim, şok vb. test ve raporlama hizmeti verilmektedir.

Faaliyet kolları:

  • Alçak gerilim panoları
  • Orta gerilim hücreleri
  • Enerji altyapı sistemleri (Nötr topraklama dirençleri, trafo elemanları, jeneratörler vb.)
  • Telekomünikasyon & IT sistemleri (server kabinetleri, network oda ekipmanları vb.)
  • Havalandırma ve soğutma sistemleri
  • Röleler, koruyucu donanımlar, devre kesiciler
  • Asma tavanlar ve yükseltilmiş döşemeler
  • Bina cephe/kaplama sistemleri
  • Yapısal elemanlar (Kolon, kiriş, çerçeve sistemler, karkas sistemler vb.)

Evinizdeki Riskleri Değerlendirin

Evinizdeki yangın, elektrik çarpması, kayma, düşme ve devrilme risklerini gözden geçirin.

RİSKLERİ DEĞERLENDİR

Teknenizdeki Riskleri Değerlendirin

Teknenizin güvenliği için oluşabilecek tüm riskleri gözden geçirin.

RİSKLERİ DEĞERLENDİR